Ερευνητικές εργασίες

Παιδιά γεια σας.

Ελπίζω να είστε όλοι καλά. Ελπίζω σύντομα να αρχίσουμε πάλι τα μαθήματά μας. Αυτά που ζούμε είναι πρωτόγνωρα, όχι μόνο για σας, αλλά και για μας. Η εξ αποστάσεως εκπαίδευση δεν είναι κάτι καινούριο για εμας τους καθηγητές σας, και σύντομα θα διαπιστώσετε και εσείς οι ίδιοι ότι τελικά δεν είναι κάτι πολύ διαφορετικό από το μάθημα μέσα σε πραγματική τάξη. Όμως κανένας δεν περίμενε ότι θα ερχόταν η στιγμή που θα ήταν το μόνο μέσο μαθήματος και διδασκαλίας. Αφού όμως ήρθαν έτσι τα πράγματα, θα πορευτούμε αναγκαστικά με αυτό το μόνο μέσο που έχουμε.

Πως θα κάνουμε το μάθημά μας;

Λόγω του περιεχομένου του μαθήματος Ερευνητική Εργασία, σας ζητάω σε πρώτη φάση να δείτε online την ταινία που έχω επιλέξει . Ζητάω να δείτε την ταινία πριν αρχίσουμε τα μαθήματα εξ αποστάσεως γιατί, όταν με το καλό ξεκινήσουμε τα μαθήματα, δεν ξέρω αν θα μπορούμε όλοι μαζί ταυτόχρονα να παρακολουθούμε την ταινία, όπως κάναμε μέσα στην τάξη. Το πιθανότερο είναι ότι θα ξεκινήσουμε αμέσως να συζητάμε και να σχολιάζουμε την ταινία και να λύνουμε τυχόν απορίες. Όπως γνωρίζετε, οι μαθητές που δεν έχουν παρακολουθήσει όποια ταινία επεξεργαζόμαστε κάθε φορά, δεν μπορούν να συμμετέχουν στο μάθημα, ούτε καταλαβαίνουν τι λέμε. Ο τρόπος που θα δουλέψετε, λοιπόν, είναι να δείτε ολόκληρη την ταινία, και όταν σας στείλω τις ερωτήσεις , να ανατρέχετε στα αντίστοιχα σημεία της ταινίας για να μπορείτε να απαντήσετε, είτε προφορικά σε πραγματικό χρόνο, είτε γραπτώς όποτε θέλετε εσείς.

Ποια ταινία θα δούμε;

Η ταινία θα είναι η ίδια για τα τμήματα που έχω αναλάβει (Α2, Α3 και Β1), όμως οι ερωτήσεις που θα ανατεθούν στα τμήματα θα είναι διαφορετικές. Ο τίτλος της ταινίας είναι «Ρεβέκκα». Υπάρχει ελεύθερη στο Youtube, έχει υποτίτλους στα ελληνικά και βασίζεται στο ομώνυμο λογοτεχνικό βιβλίο της Δάφνης Ντι Μωριέ. Είναι ταινία μυστηρίου, ελπίζω να τη βρείτε ενδιαφέρουσα. Μην απογοητευτείτε που είναι ασπρόμαυρη! Μπορείτε να την παρακολουθήσετε αν μεταβείτε στον σύνδεσμο https://www.youtube.com/watch?v=ELMkb3pCi_Q&;t=2639s

Η υπόθεση της ταινίας με λίγα λόγια:

Μια κοπέλα που πληρώνεται για να εκτελεί χρέη γραμματέως και παρέας σε ηλικιωμένες κυρίες γνωρίζει έναν πλούσιο χήρο και τον παντρεύεται. Όταν όμως πηγαίνει να ζήσει μαζί του στο σπίτι του, διαπιστώνει ότι εκεί υπάρχει ακόμα έντονη η παρουσία της πρώτης συζύγου του που έχει πεθάνει. Καλείται, μάλιστα, να αντιμετωπίσει ακόμα και την εχθρότητα της οικονόμου που είναι προσκολλημένη στην προηγούμενη κυρία του σπιτιού. Η συνέχεια επί της οθόνης σας…

Αυτά σε πρώτη φάση, πιστεύω να τα πούμε σύντομα. Να προσέχετε και να ακολουθείτε τις επίσημες οδηγίες για τη συμπεριφορά μας απέναντι στον κορονοιο.

Η καθηγήτρια σας,

Ιωάννα Καραμπάτσου